Recomandări ale municipalităţii pentru ziua de 1 Mai

Recomandări ale municipalităţii pentru ziua de 1 Mai

Având în vedere că mâine este 1 Mai şi majoritatea persoanelor aleg să petreacă Ziua Muncii la iarbă verde, Primăria Municipiului Giurgiu îi îndeamnă pe giurgiuvenii care vor merge în zonele special amenajate sau indicate pentru activităţile de picnic să nu uite de grija faţă mediul înconjurător.
Una dintre locaţiile preferate ale giurgiuvenilor este Pădurea Bălănoaia. Deşi aceasta aparţine Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva şi se află în jurisdicţia Primăriei Frăteşti, municipalitatea solicită giurgiuvenilor să nu lase în urma lor resturi de ambalaje, să nu arunce ţigări, chibrituri sau orice alte obiecte aprinse în alte locuri decât în cele special amenajate, să nu distrugă vegetaţia şi nici să nu inscripţioneze mesaje pe copaci. De asemenea cei care vor să facă grătar au obligaţia de a supraveghea în permanenţă focul.
O alta variantă pentru picnic sau grătar pe care giurgiuvenii o au la dispoziţie este zona special amenajată de municipalitate la Piciorul Podului. Şi aici, localnicii sunt rugaţi să păstreze curăţenia.
Cei care vor să-şi petreacă minivacanţa într-un mediu mai relaxant, fără agitaţie şi fără prea mult efort pot alege Tabăra Stejarul şi Restaurantul „Vânătorul”, unde pot servi pe lângă mâncăruri tradiţionale, diverse preparate din peşte sau vânat la preţuri accesibile.
Pentru a se asigura că în toate aceste locaţii se păstrează curăţenia, municipalitatea a dispus ca angajaţi ai SC Financiar Urban să distribuie persoanelor saci de plastic pe care la final să-i transporte în locul de depozitare. De asemenea, în perioada 01-04 mai, echipe mixte formate din poliţişti şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu vor efectua acţiuni comune pentru respectarea prevederilor legale. Autorităţile vor inspecta zonele în care se desfăşoară activităţi de picnic, putând evacua persoanele care încalcă obligaţiile prevăzute de lege.

Primarul Nicolae Barbu doreşte tuturor giurgiuvenilor un 1 Mai fericit!

Ultima modificare: 30.04.2014 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul Depuneri de coroane la Giurgiu, cu ocazia Zilei Veteranilor de Război din România

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.